CarParkFly

Jeg har tidligere skrevet om mine erfaringer med Alkon Financial Group, hvor jeg fortsat er kunde. Min nyeste investering hos Alkon Financial Group er lufthavnsparkeringer i et selskab kaldet CarParkFly. De driver parkeringsanlæg ved flere lufthavne, og sørger for al service og administration af parkeringspladserne. Som jeg har forstået det, satser de primært på lufthavne i turistområder, hvor der er mangel på langtidsparkering. Dem der ender med at bruge parkeringspladserne, er typisk “faste turister”, som tilbringer 1 – 3 måneder af året i deres feriebolig i området. Herudover udlejes parkeringspladserne også til biludlejningsfirmaer, hvis behov for parkeringsfaciliteter varierer alt efter sæsonen.

Jeg har samlet købt 7 parkeringspladser, hvor strategien har været at sælge to af dem på kort sigt og beholde de resterende fem på lang sigt. Jeg købte alle 7 på en gang i 2017. Det tog Alkon Financial Group henholdsvis 3 og 6 måneder at videresælge de to kortsigtede p-pladser, og resultatet var acceptabelt. De øvrige fem p-pladser holder jeg langsigtet. De har indtil videre givet mig 8% per år, hvilket er ganske tilfredsstillende.

Jeg har tænkt mig at holde parkeringpladserne en del år endnu, men hvis muligheden byder sig for et godt afkast, vil jeg bestemt overveje det. De største fordele ved denne investering er, 1) at afkastet er tilfredsstillende og stabilt samt 2) at den er 100% “hands-off”, så jeg ikke behøver at bruge særligt meget tid på den (i modsætning til f.eks. mine aktier). Den største ulempe er, at jeg ikke selv har den samme føling med den og kontrol over den, som jeg f.eks. har med mine aktier. Om jeg vil købe flere parkeringspladser fremover, er jeg dog ikke sikker på, idet min portefølje ikke er stor nok til, at det vil give mening i forhold til risikospredning.