Cricket i Pakistan

Cricket i Pakistan

Det pakistanske herrelandshold i cricket kaldes også  “Shaheens”, “Grønne Trøjer” or “Mænd i Grønt” ( Urdu: پاکستان قومی کرکٹ ٹیم‬‎)

Historie

Det er den generelle opfattelse, at cricket har sine rødder i de sydlige dele af England, hvor det opstod som en leg for børn. Ingen ved med sikkerhed, hvornår cricket blev spillet for første gang, men eksperterne mener, at det skete på et tidspunkt i Middelalderen.

Selvom nogle mennesker mener, at cricket eksisterede før denne periode, stammer de første ufravigelige beviser fra en retssag i Guildford, Surrey, England mandag den 17. januar 1597. Retssagen omhandlede ejerskabet af et specifikt jordlod. Til stede i retten var en 59 årig mand kaldet John Derrick, som vidnede at han sammen med sine skolevenner, havde spillet cricket på grunden efter skole. Med hans alder in mente beviser dette, at cricket med sikkerhed blev spillet omkring 1550 i byen Surrey.

 

Cricket i Pakistan i dag

Idet Pakistan er en gammel engelsk koloni, har landet en lang tradition for at spille cricket. Sporten blev indført i Pakistan i 1952 – et stykke tid efter Vestindien i 1928 og Indien i 1932. I dag er cricket fortsat en populær sport i Pakistan og det pakistanske herrelandshold i cricket er et af de bedste crickethold i verden.

Personligt elsker jeg at se cricket, når jeg har muligheden for det – især livekampe – og jeg går aldrig glip af muligheden for at se en cricketkamp, når jeg er i Pakistan. Udover Pakistan har jeg også set cricket i Australien, New Zealnd, Indien og Sydafrika. I en periode tog jeg også til de Forende Arabiske Emirater for at se Pakistans hjemmekampe (de var nødt til at flytte deres hjemmekampe dertil efter angrebet på Sri Lankas cricketlandshold i 2009). Før i tiden var der mange sikkerhedsproblemer i Pakistan på grund af terroristangreb, men angrebene er blevet mere og mere sjældne i de seneste år, så situationen ser ud til at forbedre sig.